terjale več življenj

Ruske rakete v Odesi zadele stanovanjski poslopji, ubit trimesečni dojenček

J.P./STA
23. 4. 2022, 20.44
Posodobljeno: 23. 4. 2022, 20.50
Deli članek:

Rusko obrambno ministrstvo je danes sporočilo, da so ruske sile v bližini pristaniškega mesta Odesa izvedle napad na skladišče orožja, ki so ga ukrajinski vojski dobavile ZDA in evropske države. Ukrajinska stran je pred tem sporočila, da so ruske rakete zadele tudi stanovanjski poslopji v Odesi in terjale več življenj.

Profimedia
Ukrajinska stran je sporočila, da so ruske rakete zadele tudi stanovanjski poslopji v Odesi in terjale več življenj.

"Ruske oborožene sile so danes z visoko natančnimi izstrelki dolgega dosega onesposobile logistični terminal na vojaškem letališču blizu Odese, kjer je bila shranjena večja količina tujega orožja, ki so ga dostavile ZDA in evropske države," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisalo ministrstvo v Moskvi.

Napad je bil eden od skupno 22 napadov, ki so jih ruske sile danes izvedle na ukrajinske vojaške objekte. Med tarčami so bila tudi tri skladišča orožja in streliva blizu krajev Ilihovka in Kramatorsk, so še dodali. Obenem so ruska letala danes napadla 79 vojaških ciljev, med njimi 16 skladišč orožja in goriva.

Vodja urada ukrajinskega predsednika Andrij Jermak je pred tem sporočil, da so ruske rakete zadele veliko pristaniško mesto Odesa, pri čemer je bilo ubitih najmanj pet ljudi, med njimi trimesečni dojenček, in ranjenih 18. Rakete naj bi zadele vojaški objekt in dve večstanovanjski zgradbi. Napadi na Odeso doslej niso bili pogosti.