drvel s 150 km na uro

11-letnik divjal po cesti in čelno trčil v policijski avtomobil

P.T.
23. 3. 2022, 08.41
Posodobljeno: 23. 3. 2022, 09.22
Deli članek:

Ko se je policija v Kanadi odzvala na poročila o avtomobilu, ki je vozil 150 km na uro po napačni strani ceste, so sprva mislili, da gre za vinjenega voznika. Nato so policisti presenečeni ugotovili, da je bil voznik v resnici 11-letni deček.

Twitter
Vesela vožnja 11-letnega voznika in njegovega 12-letnega sopotnika se je končala s poškodbami več ograj in avtomobilov.

V nedeljo zvečer je regionalna policijska služba Durham prejela klic o morebitnem pijanem vozniku, ki je zapustil bencinsko črpalko v mestu Whitby, skoraj uro severovzhodno od Toronta. Ko se je policija odpravila na prijavljen naslov vozila, je mimo pripeljal avtomobil, ki je močno presegel dovoljeno hitrost.

"Policist je aktiviral signale za nujno vožnjo in se obrnil, da bi skušal ustaviti vozilo in tako se je začelo zasledovanje," je v ponedeljek sporočila policija. 

Policisti so se za Hyundaijem preganjali po mestnih ulicah in avto je kmalu izgubil nadzor, treščil skozi ograjo in pristal v dvorišču stanovanjske hiše. Toda nekaj trenutkov za tem se je vozilo vrnilo na cesto in čelno trčilo v policijski avto.

Voznik naj bi bil star 11 let, njegov spremljevalec na sovoznikovem sedežu pa 12 let.

Drugih podrobnosti niso objavili. Policija pravi, da zaradi njune starosti ne bo podana nobena obtožba. Voznika so izpustili v nedeljo zvečer. Kljub visoki hitrosti med pregonom policija ni poročala o poškodovanih.