Srhljivo

Dvojno sporočilo? Putin uporabil citat, ki je na tem spomeniku

R.T.
19. 3. 2022, 10.58
Posodobljeno: 19. 3. 2022, 11.03
Deli članek:

Citat je iz Biblije, a krasi tudi prav poseben spomenik.

Reuters
Ruski predsednik Vladimir Putin med nastopom v Moskvi

Včeraj so na moskovskem stadionu Lužniki obeležili osmo obletnico pridružitve Krima. Pred 10.000-glavo množico – med njimi naj bi bili takšni, ki so bili tja dostavljeni, ne da bi vedeli, zakaj – je nastopil tudi predsednik Vladimir Putin.

Opravljen v 11.000 evrov vredno bundo prestižne italijanske znamke je govoril o ruski posebni vojaški operaciji v Donecku in Lugansku ter domnevnem genocidu, ki naj bi se nad ruskim prebivalstvom izvajal v regiji Donbas.

Več o tehničnih težavah, ki so pestile prenos, si lahko preberete s klikom na zgornjo povezavo, na tem mestu velja izpostaviti enega od citatov, ki se jih je med govorom poslužil ruski predsednik. Gre za citat iz Biblije: »Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da da življenje za svoje prijatelje.« Vse lepo in prav, a s tem v zvezi ne gre spregledati ene podrobnosti, ki je bila izpostavljena na Twitterju. Citat je mogoče najti tudi na spomeniku mrtvim likvidatorjem, za katere je bila usodna jedrska nesreča v Černobilski elektrarni. Spomenik stoji na moskovskem Mitinskem pokopališču.