Nov stil

FOTO: Macron kopira Zelenskega? Takšnega ga še niste videli ...

R.T.
15. 3. 2022, 08.36
Posodobljeno: 15. 3. 2022, 08.40
Deli članek:

Ukrajinski predsednik te dni uživa veliko priljubljenost. Kar očitno ni ostalo neopaženo, saj mu že pripisujejo posnemovalce.

Profimedia
Emmanuel Macron

Med njimi se je znašel tudi francoski predsednik Emmanuel Macron. Kot razkrivajo fotografije, ki so nastale v Elizejski palači, uradni rezidenci predsednika Francije, je praviloma vedno brezhibno urejeni Macron opravo prilagodil »trenutnim trendom«.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski od začetka ruske invazije na njegovo domovino nosi preprosta, pragmatična oblačila, ko koordinira obrambo Ukrajine. In če je Macron še donedavnega veljal za najbolj urejenega predsednika držav Evropske unije, nove fotografije razkrivajo, da je obleko zamenjal za pulover in kavbojke, minili pa so tudi dnevi, ko o strnišču na njegovem obrazu ni bilo ne duha ne sluha.

Fotografije, ki so v nedeljo nastale v Zlati sobe Elizejske palače, ga prikazujejo med delom; a na drugi strani Rokavskega preliva Francozu očitajo, da se kiti s tujim perjem, torej da preveč očitno kopira svojega ukrajinskega kolega.