Italijanska liga

Črnigoj zadel, njegovo moštvo vodilo s tremi goli razlike, nato pa je sledil šok

G.G./STA
6. 12. 2021, 09.13
Posodobljeno: 6. 12. 2021, 09.16
Deli članek:

Venezia je v 16. krogu italijanskega nogometnega prvenstva proti Veroni že vodila s 3:0, na koncu pa je domači stadion Pierluigi Penzo zapustila sklonjenih glav. Gostujoča zasedba je v drugem polčasu uprizorila prvovrsten preobrat in slavila s 4:3.

Profimedia
Domači igralci niso mogli verjeti, kaj se jim je zgodilo.

Slovenski reprezentant Domen Črnigoj, ki je odigral celo tekmo za zasedbo iz Benetk, je bil strelec drugega gola v 19. minuti, poleg 26-letnega Koprčana sta v prvi polovici tekme za gostitelje zadela še Pietro Ceccaroni v 12. in Thomas Henry v 28. minuti.

V drugem polčasu so izbranci gostujočega hrvaškega trenerja Igorja Tudorja tekmo postavili na glavo. Prvi gol so dosegli v 52. minuti po avtogolu Henryja, na 2:3 je po 11-metrovki znižal Gianluca Caprari v 65. minuti, le dve minuti kasneje pa je izenačil Giovanni Simeone. Za Verono, ki je od 63. minute imele igralca več na igrišču po izključitvi Ceccaronija, je zmagoviti gol dosegel Argentinec Simeone v 85. minuti.

Na vrhu serie A je AC Milan, ki je v soboto na San Siru premagal zadnjeuvrščeno Salernitano z 2:0. Slovenskega vratarja Vida Belca sta že v uvodnih 18 minutah ukanila Franck Kessie in Alexis Saelemaekers, do konca tekme pa se izid ni spremenil.