Splitski umor

Morilcu v Lidlovi trgovini do 40 let zapora

P.T.
2. 12. 2021, 09.23
Posodobljeno: 2. 12. 2021, 09.47
Deli članek:

Preiskovalna sodnica ga je zaradi posebno težkih okoliščin kaznivega dejanja obsodila na zapor, ker je to zahtevalo državno odvetništvo.

STA
Slika je simbolična.

54-letnemu Željku Đekiću je preiskovalni sodnik odredil enomesečni preiskovalni pripor. Osumljen je umora bivše partnerke v Splitu na njenem delovnem mestu v trgovini, so sporočili s splitskega okrajnega sodišča. Za to kaznivo dejanje je lahko izrečena kazen zapora do 40 let.

Đekić je svojo nekdanjo 44-letno partnerko ubil v torek okoli 15. ure, ko je delala v Lidlovi trgovini v Splitu, kamor je vstopil z nožem. Verbalno jo je napadel, nato pa jo je večkrat zabodel v hrbet in ji pri tem zadal hude poškodbe. Žensko so z reševalnim vozilom prepeljali v splitsko klinično bolnišnico, kjer je kmalu zatem umrla.

Prvi izsledki obdukcije kažejo, da je bila ženska približno 10-krat zabodena z rezilom, dolgim ​​18 centimetrov, in utrpela okoli pet ureznin.

Stranke so Djekića zadržale v trgovini do prihoda policije

Po dogodku sta 54-letnika pridržala dva moška, ​​ki sta bila v času dogodka v trgovini, policisti pa so moškega prijeli, pripeljali v pisarno in opravili kazensko preiskavo.

Imata 17-letnega sina

Direktor splitskega centra za socialno varstvo Ante Bjažević je včeraj potrdil novinarjem, da imata nekdanja neporočena partnerja skupnega mladoletnega otroka, v njunem centru pa doslej še nista bila obravnavana. Center bo zagotavljal strokovno podporo otrokovi družini, je dodal. Neuradno je znano, da gre za 17-letnega sina, ki je pri mamini družini, kjer sta živela zadnje mesece po ločitvi morilca in žrtve.