NBA

Dončić v zmagi prvi strelec Dallasa, ki je postavil rekord v metu iz igre

M.M./STA
2. 12. 2021, 08.12
Posodobljeno: 2. 12. 2021, 08.15
Deli članek:

Košarkarji Dallas Mavericks so v gosteh za kar 32 točk premagali New Orleans Pelicans.

Profimedia
Luka Dončić

Luka Dončić je znova blestel v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Košarkarji Dallas Mavericks so v gosteh za kar 32 točk premagali New Orleans Pelicans za enajsto zmago v sezoni. Mladi slovenski zvezdnik je bil prvi strelec teksaškega kolektiva z 28 točkami in 14 podajami. Latvijec Kristaps Porzingis pa je dodal 20 točk in 10 skokov.

Za Dallas je to pomembna zmaga v lovu na končnico, saj je moštvo doživelo poraz na kar petih od zadnjih šestih tekmah. Tako dobro še niso metali iz igre, 68,7-odstotni delež pri metu iz igre na tekmi je nov rekord franšize iz Dallasa. Pred tem je bil najboljši strelski učinek ekipe daljnega leta 1983 z 68,6 odstotnim deležem.

Dončić je znova eden najbolj vročih igralcev lige NBA. Že v prvem polčasu je dosegel 22 točk in 10 podaj. "Vse se je začelo z Luko," je dejal Porzingis po tekmi za ameriške medije. "Naša energija je bila na mestu, šlo je za verižno reakcijo, ki se je začela pri njemu."

"Igrali smo z veliko energije," je dejal Dončić. "Prihajali smo do odprtih metov, zato smo jih lahko sesuli."

Dallas, ki je v letošnji sezoni zabeležil 11 zmag in 9 porazov ter je četrti v zahodni konferenci, bo naslednjič igral v noči na soboto, ko bodo v revanši gostili New Orleans.

Ekipa Denver Nuggets je medtem izgubila proti Orlando Magic s 103:108. Vlatko Čančar v ekipi Denverja ni igral.