NBA in NHL

VIDEO: Tako Kopitar kot Dončić slavila

M.M./STA
9. 11. 2021, 08.07
Posodobljeno: 9. 11. 2021, 08.23
Deli članek:

Košarkarsko moštvo Dallas Mavericks je v severnoameriški ligi NBA zabeležilo sedmo zmago, hokejisti Los Angeles Kings pa so v severnoameriški ligi NHL zabeležili že svojo peto zaporedno zmago.

Profimedia
Dončić v tekmi z New Orleans Pelicans.

Košarkarsko moštvo Dallas Mavericks je v severnoameriški ligi NBA zabeležilo že sedmo zmago in je tik pod vrhom zahodne konference. Ponoči so v domači dvorani s 108:92 premagali New Orleans Pelicans, slovenski zvezdnik Luka Dončića pa je ob zmagi prispeval 25 točk ter po pet podaj in skokov.

Dvaindvajsetletni Ljubljančan je na parketu preživel 33:15 minute in zadel deset od 21 metov, od tega dva od petih za tri točke, s črte prostih metov pa je bil natančen trikrat v petih poskusih. V statistiko je vpisal še po eno ukradeno žogo in blokado, izgubil pa je pet žog.

Večino prednosti so si domačini nabrali na začetku zadnje četrtine, ki so jo začeli z delnim izidom 12:0 in vodstvom 90:69 ter tako rekoč razblinili vse upe gostov, ki so na dnu zahodne konference z le eno zmago po enajstih tekmah.

Dallas ima na tretjem mestu zahodne konference sedem zmag in tri poraze, pred njim pa sta Golden State Warriors (9-1) in Utah Jazz (7-3).

Denver Nuggets so trenutno pri šestih zmagah in štirih porazih, potem ko so ponoči ugnali moštvo Miami Heat s 113:96. Slovenskega košarkarja Vlatka Čančarja zaradi poškodbe kolka vnovič ni bilo v kadru zlatih zrn.

Profimedia
Anže Kopitar v tekmi z ekipo Toronto Maple Leafs.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih na ledu kot kapetan vodi slovenski as Anže Kopitar, pa so v severnoameriški ligi NHL zabeležili peto zaporedno zmago. Tokrat so bili v gosteh s 5:1 boljši od Toronto Maple Leafs, 34-letni Hrušičan pa je v statistiko vpisal podajo pri zadnjem golu kraljev.

Moštvo iz mesta angelov je kot kaže ujelo pravi ritem v sezoni. Po šestih zaporednih porazih med 17. in 29. oktobrom so zdaj nanizali pet zmag in se na zahodu povzpeli na deveto mesto s 13 osvojenimi točkami po 12 tekmah. Na vrhu zahodne konference je Edmonton z 18 točkami po desetih odigranih srečanjih.

Slovenski zvezdnik je na lestvici strelcev na sedmem mestu s 15 točkami. Dosegel je sedem golov in osem podaj. S tem se je na četrtem mestu večne lestvice po številu zadetkov v NHL izenačil z Američanom Brettom Hullom. Na tretjem mestu lestvice strelcev je Jaromir Jagr s 766.