Bezos in Musk

Vojna med milijarderjema: Bezos na vsake 16 dni vloži tožbo proti Musku

B.K.
2. 9. 2021, 12.54
Posodobljeno: 2. 9. 2021, 16.58
Deli članek:

Bezosova služba je “vlaganje tožb proti SpaceX”, pravi Musk.

Profimedia
Elon Musk

Ameriška milijarderja in ena izmed svetovno najbolj znanih podjetnikov sta si znova skočila v lase.

“Vlaganje tožb proti podjetju SpaceX je *dejansko* njegovo celodnevno delo,” je o ustanovitelju Amazona in vesoljskega podjetja Blue Origin Jeffu Bezosu tvitnil ustanovitelj Tesle in vesoljskega podjetja SpaceX Elon Musk. To je storil dan po tem, ko so se pri SpaceX javno odzvali na protest Amazona zaradi Muskovega načrta o razširitvi programa satelitskega interneta Starlink.

Musk trdi, da mu Bezos meče polena pod noge in s tem onemogoča razvoj njegove ideje o popolni pokritosti Zemlje z internetom. Amazon naj bi v povprečju na vsakih 16 dni vložil tožbo proti podjetju SpaceX.

Profimedia
Jeff Bezos

Tudi Bezos sicer cilja na satelitski internet, a je pri tem počasnejši od Muska. Slednji je v orbito namreč poslal že 1.740 satelitov od načrtovanih 30.000, medtem ko pri Blue Origin s svojim projektom 3.236 satelitov še niso začeli.

Blue Origin in SpaceX sta sicer v sporu tudi glede novega plovila za potovanje na Luno. Ameriška vesoljska agencija Nasa je namreč za razvoj plovila izbrala Muskovo podjetje, čemur zdaj na sodišču nasprotuje Bezos.