Prestopni rok

Če pobegne Mbappe v Real, koga bodo pripeljali Parižani?

G.G.
31. 8. 2021, 11.33
Posodobljeno: 31. 8. 2021, 11.44
Deli članek:

31. avgust ni le zadnji dan počitnic za šoloobvezne otroke v Sloveniji, izteka se tudi prestopni rok na mednarodni nogometni tržnici.

Profimedia
Kot kaže Mbappe in Messi ne bosta dolgo soigralca.
Z najvišjo prestopno ceno se lahko to poletje pohvali angleški virtuoz Jack Grealish. Manchester City je za njegove »noge« Aston Villi odštel 117,5 milijona evrov, na drugem mestu pa je Romelu Lukaku, za katerega je Chelsea Interju iz Milana plačala 115 milijonov evrov.

Največ zanimanja sta požela super zvezdnika zadnjega desetletja. Lionel Messi je zapustil Barcelono, čeprav se je zdelo da bo v Kataloniji dresiral okroglo usnje do konca svoje kariere. Zvabili so ga nesramno bogati katarski lastniki kluba Paris Saint-Germain.

Ekspresno se je odvila zgodba Cristiana Ronalda. Že nekaj časa je bil sicer rahlo nezadovoljen pri torinskem Juventusu, toda ko se je zdelo, da se bo pridružil izjemni zasedbi Manchester Citya, so pri Manchester Unitedu zaigrali na čustva »domotožja« in v enem dnevu dosegli dogovor s 36-letnim Portugalcem, ki je za rdeče vrage igral že med letoma 2003 in 2009.

Nazaj k Parižanom. S prihodom Messija se je že zarisal trikotnik, ki bi povzročal glavobole obrambam najmočnejših ekip. Messi, Neymar in Kylian Mbappe. Toda mlada francoskega »šprinterja« lahko zadnjih hip odpelje Real. Madridčani so ponudili 170 milijonov evrov za 22-letnika, ki bi se mu naslednje leto iztekla pogodba, tako da bi lahko brez odškodnine zapustil klub. Parižani se zavedajo možnosti skoraj nenadomestljive izgube. Rešitev ni veliko, oči so vrgli na norveški visokorasli stroj za doseganje zadetkov, ki sliši na ime Erling Haaland.

Prestopna drama se mora zaključiti do polnoči.