deklica velikega srca

FOTO: Hčerka Petra Polesa in Nike Veger sprejela plemenito odločitev

R.T.
31. 8. 2021, 12.03
Posodobljeno: 31. 8. 2021, 16.54
Deli članek:

Odločila se je za spremembo pričeske. To je razlog.

SeR
Nika Veger in Peter Poles

Amalijo je v animiranemu filmu Neobrzdani Spirit glas posodila enemu od likov.

Voditelj Peter Poles in partnerica Niko Veger imata dve hčerki. Kot smo poročali, je Nika znana kot zagovornica trajnostnega načina življenja, okolju prijaznih rešitev in recikliranja ter ponovne uporabe, enako seveda Peter, ki je še posebej ponosen, da sta ozaveščeni tudi hčerki. "Hčerki želim naučiti, da se stvari lahko popravijo ali pa ponovno uporabijo ter da ni treba vedno starih stvari zavreči in kupiti novih," je povedal.

Ko kaže pa hčerk ne učita le ekološke ozaveščenosti, temveč tudi solidarnosti. Nika je namreč na družbenem omrežju Instagram sporočila, da se je straješa hčerka odločila Amalija za spremembo. Razlog je plemenit. Amalija se je namreč odločila, da bo lase podarila.

"Kako hitro rastejo … ne lasje, moji otroci. In množice odločitev, ki jih že sprejemajo samostojno. A če mi je bilo tole težko požegnat? Glede na to, da bi sama imela lase do riti, kar težko. Ampak striženje las je najbrž še najmanj, kar bom morala v njenem odraščanju sprejeti," je zapisala Nika in v drugi objavi dodala: "Ne želim spodbujati k brezglavemu striženju las. A če se nameravaš ostriči, tvoji lasje pa so dovolj dolgi in zdravi, razmisli o tej možnosti. Tako bodo, namesto da bi postali nekoristen odpad, razveselili otroka ali mladostnika, ki ima poleg bolezni, s katero se sooča, tudi težave s sprejemanjem svojega novega videza brez las".