Jože Robežnik

»Oddajo nadaljujeva, to je zaneseljivo kot smrt in davki!«

Eva Jandl
30. 8. 2021, 20.30
Deli članek:

Televizijski voditelj in videoustvarjalec Jože Robežnik o tem, ali bomo tudi letos lahko gledali oddajo Vikend paket, zakaj je projekt Stvar izza mize popeljal na teren in ali je previden pri tem, kaj objavlja na družbenih omrežjih.

Žiga Culiberg
Z Bernardo Žarn sta voditelja oddaje Vikend paket že od februarja 2015.

Ste že končali dopust, kje ste bili in kaj ste počeli to poletje?

Ne še, še en kratek oddih pred začetkom Vikend paketa me čaka. Sicer je bilo poletje klasično: letovanje v kampu v Istri, vikend izleti po Sloveniji, raziskovanje kopališč v Ljubljani, Mariboru in na Dolenjskem.

Radi kampirate, je to navada (ali ljubezen) še iz otroštva? Kako je kampirati z majhnim otrokom?

To je razmeroma nova navada, ki je prišla z družino. Vsi zelo uživamo v tem, da smo ves čas v naravi, pod borovci, blizu morja. Kampirati z »mulcem« pomeni samo več obiskov plaže z mivko. Vse ostalo je praktično enako: kopanje, kuhanje, plavanje, spanje. (smeh)

Katerih projektov se boste lotili to jesen? Vaš najbolj znan projekt je Stvar – kako se je sploh rodila Stvar in kako se je ta projekt sčasoma spreminjal oziroma kako se je medtem spremenil youtube, kjer Stvar objavljate?

Stvar je nastala na pobudo podkasterja Anžeta Tomića, ki je vztrajal, da moram nekaj delati na youtubu. Tako sva zasnovala najpreprostejši možni talk show (pogovorno oddajo). Voditelj, gost in ena stvar (povod za pogovor). Zaradi epidemije ne snemam več za mizo, sem pa Stvar odpeljal na teren. Zdi se, da je v zadnjem času več daljših vsebin na youtubu.

družbena omrežja
Navdušen je nad oldtimerji, kot je tale chevy el camino.

Kaj menite o sodobnih vplivnežih na družbenih omrežjih? Ste sami pazljivi, kaj objavljate, je pri vas drugače to, da ste javna osebnost?

Kot v vseh poklicih so tudi tukaj zelo različni »patroni«. Cenim tiste, ki ohranjajo kvalitetne vsebine, ki se ne prodajo za vsako ceno. Sam se trudim, da promoviram zgolj stvari, v katere verjamem: kolesarjenje, zdravo pamet, znanost, radovednost, oldtimerje in seveda stvari in storitve, ki jih tudi sam uporabljam.

Ste se z Bernardo Žarn to poletje že kaj slišali? Bosta jeseni spet v tandemu vodila oddajo Vikend paket?

Z Bernardo sva ves čas v kontaktu, saj si morava prenašati pozdrave prijaznih gledalk in gledalcev, ki jih srečujeva po Sloveniji. (smeh) Seveda jeseni nadaljujeva Vikend paket, to je vendar skoraj tako zanesljivo kot smrt in davki. (smeh)

Miran Juršič
Jože RobežnikSnema tudi svoj podkast Stvar, ki je preprosta pogovorna oddaja: voditelj, gost in ena stvar, o kateri se pogovarjata.

Instagram
Jože Robežnik je poleti kolesaril, kampiral in raziskoval slovenska kopališča.