Reševanje psihotične Lyndsey

FOTO: Nedavno so jo golo in izstradano izvlekli iz kanalizacije, zdaj je spet brodila po gnusobi

S.R.
1. 6. 2021, 09.53
Posodobljeno: 1. 6. 2021, 09.53
Deli članek:

Znova so morali reševati žensko, ki so jo pred dvema mesecema na Floridi izvlekli iz kanalizacije. Tokrat je v podzemlje zlezla v Teksasu.

Grand Prairie Police
Lyndsey Kennedy

O dramatičnem reševanju 43-letne Lyndsey Kennedy, ki so jo konec marca v mestu Delray Beach na Floridi golo in izstradano izvlekli iz kanalizacije, smo že poročali. Spomnimo, Kennedyjeva je bila takrat že cele tri tedne pogrešana, nato so nekega dne pešci nad enim od odtočnih jaškov zaslišali klice na pomoč. Spodaj se je skrivala gola, umazana in popolnoma izstradana ženska, ki se, ko so jo iz zagate izvlekli gasilci, niti ni več zmogla obdržati na nogah. Pristojnim je takrat pojasnila, da se je v kanalizacijskem sistemu izgubila. »Misel, da se je nekdo nahajal spodaj, ne glede na to, kako dolgo, je grozljiva. Umazano je, nevarno, spodaj so kače, podgane, smeti, umazanija in listje, kar koli s ceste spere v kanalizacijo, in grozljivo smrdi,« je takrat dejal tiskovni predstavnik lokalnih gasilcev Dani Moschella.

Delray Beach Fire Rescue
Ko je izginila na Floridi, so jo našli šele po treh tednih.

Vnovič v podzemlje

Lyndsey Kennedy se je v teh dneh znova znašla v podobni zagati, a tokrat v predmestju Dallasa v ameriški zvezni državi Teksas, kjer se je od zadnje epizode zdravila v psihiatrični ustanovi. Rehabilitacijo je 26. maja prekinila s pobegom v neznano. Tokrat je njena ekskurzija na srečo trajala le nekaj dni, a se je v tem času zanimivo znova zatekla v kanalizacijo. Kot poročajo ameriški mediji, so jo po pobegu na območju v nekem trenutku opazili policisti, a je zbežala. Njena družina je njenemu telefonu sicer sledila prek telefonske aplikacije, ki pa je razkrila le njeno zadnjo lokacijo v bližini nekega odtočnega jaška. V podzemlju, ko je njen telefon izgubil povezavo z oddajnikom, se je za njo znova izgubila vsaka sled. Svojci so zato v tamkajšnje odtočne jaške spustili nekaj vreč s hrano in pijačo, da bi imela kaj za pod zob. V noči na nedeljo so jo vendarle našli, ko se je sama priplazila iz enega od jaškov. Potrebna je bila hospitalizacija.

Po navebah njene družine Kennedyjeva trpi za psihozo in posttravmatskimi stresnimi motnjami, ki so posledica večletnega partnerskega razmerja, v katerem je trpela psihično in fizično nasilje.