Iz globine klicala na pomoč

FOTO: Po treh tednih iskanja so jo golo in umazano izvlekli iz kanalizacije

S.R.
25. 3. 2021, 09.25
Posodobljeno: 25. 3. 2021, 09.25
Deli članek:

Pred tremi tedni so jo razglasili za pogrešano, včeraj so jo našli na nenavadnem kraju.

Delray Beach Fire Rescue
Reševanje pogrešane Lyndsey, ki je zaradi lastne radovednosti končala v kanalizaciji.

V mestu Delray Beach na Floridi so v torek dopoldne iz kanalizacijskega sistema izvlekli 43-letno Lyndsey Kennedy. Da se nekje pod njihovimi nogami nahaja človeško življenje, so ugotovili pešci, ki so na sicer razmeroma prometni cesti iz odtočnega jaška zaslišali klice na pomoč.

Na kraj so prispeli ustrezno opremljeni gasilci in reševalci, ki so odstranili rešetko in dobra dva metra v globini uzrli golo bitje. V luknjo so spustili lestev, povsem onemoglo in umazano žensko opasali in jo izvlekli na ulico. Hospitalizacija je bila nujna, saj se nesrečnica brez pomoči reševalcev ni uspela obdržati na nogah.

»Imela je srečo. Ne vem, kako dolgo bi še preživela tam spodaj,« je za Newsweek dejal tiskovni predstavnik gasilske brigade Dani Moschella. Pojasnil je, da ga zmrazi že sama misel na to, da je nekdo toliko časa preživel v kanalizaciji. »Umazano je, nevarno, tam so kače, podgane, umazanija in listje, vse, kar z ulice pristane v kanalizaciji, smrad pa je neznosen,« je opisal.

Kennedyjeva je izginila 3. marca, kar je policiji prijavil njen partner. V kakšno zagato se je zapletla, je postalo znano, ko je po oskrbi v bolnišnici spregovorila s policisti. Kritičnega dne je po lastnih navedbah plavala v kanalu v bližini partnerjevega doma, nato je ob robu uzrla več tunelov, zvedava narava pa jo je vodila v notranjost, kjer se je izgubila. Končno se je zatekla do kraja, kjer je nad sabo videla odtočni jašek in slišala ljudi. Tam je nato ostala cele tri tedne, klicala na pomoč in končno v torek dočakala reševalce.

Njeno zgodbo sicer še vedno preverjajo policisti, a, kot so pojasnili, zaenkrat ne kaže, da bi »šlo za kakršen koli zločin. Ni videti, da bi jo kdo odpelal proti njeni volji. Kaže, da je to storila po lastni volji.«