zloglasna dedinja

Odvetnik: Ghislaine Maxwell je bila v zaporu “fizično zlorabljena”

B.K.
17. 2. 2021, 17.41
Posodobljeno: 17. 2. 2021, 18.04
Deli članek:

Odvetnik zloglasne dedinje in nekdanje partnerke pedofila Jeffreyja Epsteina, je v torek dejal, da je bila njegova klientka “fizično zlorabljena” v zaporu v New Yorku.

Reuters
Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell, birtanska dedinja, zloglasna zaradi svoje zveze s pokojnim obsojenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, v zaporu v New Yorku čaka na sojenje zaradi domnevnega sprovajanja mladoletne prostitucije za svojega nekdanjega ljubimca.

Zdaj je njen odvetnik sodišče obvestil, da je bila klientka nedavno žrtev “fizične zlorabe”. Napadel bi jo naj eden izmed paznikov v zaporu. Maxwellova naj bi zlorabo tudi prijavila, a je bila zaradi tega dodatno kaznovana, je še zatrdil odvetnik. Kasneje naj bi jo prisilili v čiščenje skupne kopalnice za kaznjenke. Disciplinska kazen ni bila zavedena v nobene poročilu.

Maxwellovi naj bi se sicer v zaporu nasploh godilo slabo. Je namreč pod nenehnim nadzorom, v zadnjih sedmih mesecih pa so jo preiskali kar 1.400-krat. Vsako noč naj bi jo prav tako budili in preverjali na vsakih petnajst minut.

“Postaja le še lupina same sebe,” je v pismu sodišču zapisal odvetnik. “Izgublja težo, lase in zmožnost koncentracije. Vse to vpliva na njeno sposobnost za pripravo svoje obrambe.”

Obtožnica Maxwellovo sicer bremeni, da je Epsteinu vozila mladoletna dekleta z namenom spolnega občevanja in da je sodišču lagala pod prisego. Že dvakrat je zaprosila za pogojni izpust proti plačilu varščine, a so jo sodniki obakrat zavrnili zaradi begosumnosti.