Mogotec

Gates bi cenzuriral teorije zarote, ki ga omenjajo v zvezi s pandemijo

R.T.
28. 1. 2021, 09.33
Posodobljeno: 28. 1. 2021, 09.33
Deli članek:

Eden od ustanoviteljev Microsofta se zavzema za cenzuro na družabnih omrežjih, potem ko se je znašel v središču številnih teorij zarote.

Reuters
Bill Gates

»Nihče ne bi mogel napovedati, da bova z dr. Faucijem tako pogosto tarči zlobnih teorij zarote – sva ustvarila pandemijo, skušava z njo zaslužiti? – in tako naprej,« je Bill Gates v sredo povedal za tiskovno agencijo Reuters. Anthony Fauci je glavni zdravstveni svetovalec ameriškega predsednika Joeja Bidna in direktor centra za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za zdravje Združenih držav Amerike.

Zlobne teorije zarote

Bogataš se je ob tem vprašal, koliko ljudi verjame takšnim teorijam ter izrazil upanje, da bodo tovrstne debate kruto smrt storile. A glede na to, koliko sporočil se na spletnih prostranstvih ukvarja z njegovo vlogo v pandemiji, bi morda bila potrebna cenzura, je namignil.

»O tem se bomo morali v prihodnjem letu bolj izobraziti. In poskusiti razumeti, kako vpliva na obnašanje ljudi,« je še dejal Gates. »Kako bi to lahko zatrli v kali – bodisi v sodelovanju z družabnimi omrežji bodisi z boljšo razlago tega, kar počnemo?« se je vprašal.

Družabna omrežja sicer že cenzurirajo vsebine, ki so navzkriž z uradno različico izbruha covida-19, mediji pa Gatesu pogosto odstopajo prostor avtoritete za covid-19. Tako je pred kratkim podal svoje mnenje v zvezi z izvedljivostjo olimpijskih iger v Tokiu v letošnjem letu.