Požgali hišo, polno ljudi

FOTO: Grozljivko, v kateri je umrlo pet oseb, tudi majhna otroka, zagrešili mladoletniki?

S.R.
28. 1. 2021, 08.46
Posodobljeno: 28. 1. 2021, 13.05
Deli članek:

Zločin, ki se je zgodil avgusta lani, je pretresel lokalno skupnost. Policija je zdaj aretirala glavne osumljence.

Denver Police/Handout via REUTERS
Zamaskirane osumljence so ujele nadzorne kamere.

Policija v Denverju v ameriški zvezni državi Kolorado je včeraj v povezavi z grozljivim požarom avgusta lani, v katerem je umrla petčlanska družina iz Senegala, vključno z dvema otrokoma, aretirala tri najstnike. Kot je pojasnil policijski načelnik Paul Pazen, je trojica osumljena petih kaznivih dejanj umora, treh kaznivih dejanj poskusa umora in osmih kaznivih dejanj požiga, poroča tiskovna agencija Reuters.

Tragedija, ki je močno pretresla lokalno skupnost priseljencev iz Senegala, ki so v požigu družinske hiše videli rasno motiviran zločin, se je zgodila v zgodnjih jutranjih urah 5. avgusta. Primer je nemudoma pritegnil pozornost medijev, policija pa je kmalu objavila tudi posnetke nadzornih kamer, ki so na kraju ujele tri zamaskirane posameznike, oblečene v puloverje s kapuco. V smrtonosnem požaru so umrli 29-letni Djibril Diol, njegova 23-letna soproga Adja in njuna dveletna hčerka Khadija. Umrli sta tudi Djibrilova sestra Hassan Diol in njena manj kot leto dni stara hčerka Hawa Baye. V času požara so bile v hiši prisotne še tri osebe, ki pa so se rešile s skokom skozi okno v drugem nadstropju hiše.

Denver Police/Handout via REUTERS
Zamaskirane osumljence so ujele nadzorne kamere.

Pazen na včerajšnji novinarski konferenci o motivu za zločin ni želel ugibati, dejal je le, da preiskovalci nimajo dokazov, da bi šlo za »zločin iz sovraštva.« Prav tako zaradi njihove starosti ni razkril identitete osumljencev, a je pojasnil, da je prvi star 16 let, dva pa sta leto dni mlajša od njega. Vsi trije so pristali v priporu. Na novinarski konferenci je spregovoril tudi Papa Dia, prijatelj družine in prav tako priseljenec iz Senegala. »Hvaležni smo, a še vedno čutimo bolečino. Prišlo je do aretacij, a vemo, da nam to ne bo vrnilo teh čudovitih ljudi,« je dejal Dia.