Ghislaine Maxwell

Epsteinova ljubica si je v stilu Escobarja hotela plačati lastne paznike, ni ji uspelo

B.K.
1. 1. 2021, 10.28
Posodobljeno: 1. 1. 2021, 10.31
Deli članek:

Dedinja britanskih založnikov in nekdanja ljubica pokojnega obsojenega pedofila Jeffreyja Epsteina ni uspela prepričati sodnika, da jo proti plačilu varščine izpusti iz pripora.

Reuters
Ghislaine Maxwell

Odvetniki 58-letne Ghislaine Maxwell so sodišču v New Yorku ponudili plačilo varščine v višini 28,5 milijona dolarjev za njeno izpustitev v domačo oskrbo. Da ne bi pobegnila bi zanjo jamčil eden izmed njenih družinskih članov, poleg tega pa bi ji beg preprečevali varnostniki na njeni posestvi, ki bi jih plačala sama. Ponudba, ki spominja na kolumbijskega narko-barona Pabla Escobarja, ki se je izročitvi Združenim državam Amerike izognil tako, da si je zgradil lasten zapor z lastnimi pazniki, sodnika Alisona Nathana ni prepričala.

Sodnik je vztrajal, da ukrepi niso zadostni, saj da je Maxwellova beogsumna. Sodnika prav tako ni prepričala zgodba Maxwellove o tem, da jo na ZDA vežejo "močne čustvene vezi", saj je poročena s tamkajšnjim poslovnežem Scottom Borgersonom. "Zdaj trdi, da na novo razkrita zveza z njenim možem kaže na to, da ima v državi močne čustvene vezi. Toda ko je bila aretirana, ni živela z njim in je trdila, da se ločuje," je v sodbi zapisal Nathan, ki je tako zavrnil že tretjo prošnjo Maxwellove za pogojni izpust.