Ghislaine Maxwell

Tudi Epsteinova 'madame' je zlorabljala mladoletnice, kažejo objavljeni dokumenti

R.T.
31. 7. 2020, 09.30
Posodobljeno: 31. 7. 2020, 09.31
Deli članek:

Odvetniki Ghislaine Maxwell so skušali preprečiti objavo dokumentov, v katerih zlorabljeno dekle Epsteinovo madame obtožuje, da je imela spolne odnose z mladoletnimi dekleti.

Reuters
Ghislaine Maxwell

Močno pričakovani stari sodni zapisi iz tožbe proti Ghislaine Maxwell, so bili javno objavljeni v četrtek zvečer. Zapisi razkrivajo več informacij o temni sagi ameriškega finančnika in obsojenega posiljevalca Jeffreya Epsteina in o vlogi, ki jo je v trgovini z mladoletnicami imela njegova tedanja partnerka Maxwellova.

V besedilu tožbe je razvidno, da je domnevna žrtev posilstva Virginia Giuffre, v sojenju leta 2016 Epsteinovo ljubico obtožila zlorabe mladoletnih deklet. "Bile so bolndinke, rjavolaske, rdečelaske," je na sodišču v New Yorku dejala Giuffrejeva. "Vse so bile lepe punce, rekla bi, da so bile stare med 15 in 21 let. Nekatere so izgledale mlajše od mene, druge starejše," je še dejala in Maxwellovo obtožila, da je z njimi spolno občevala "praktično vsak dan." Ob tem je dejala, da dvomi, da so dekleta bila "resnično svobodne udeleženke." "Verjamem, da smo vse bile tam samo zato, da Jeffreya in Ghislaine osrečimo in opravimo svoje delo. To je bilo opravljanje erotičnih masaž in spolno zadovoljevanje," je dejala in dodala, da sta njihova "gospodarja" večkrat "neposredno zagrozila" dekletom, ki so si drznila podvomiti v svoje delo.

Profimedia
Jeffrey Epstein leta 2015.

Giuffrejeva, ki je Maxwellovo tožila zaradi obrekovanja, se je z njo leta 2017 nato izvensodno pogodila. V sodbi pa je bilo omenjenih mnogo podrobnosti iz spolnega življenja Epsteina in Maxwelolove, zato so odvetniki slednje objavo dokumentov skušali preprečiti, a jim to ni uspelo.

Maxwellovo so obasti aretiral 2. junija in jo obtožujejo zapeljevanja mladoletnih oseb, spolne trgovine in krivega pričanja. Ni pa bila obtožena spolnih zlorab. 58-letni dedinji medijskega imperija grozi 35 let zaporne kazni, če bo spoznana za krivo. Na sojenje čaka v ameriškem zveznem zaporu v Brooklynu.

Epsteina so aretirali julija lani zaradi obtožb zaradi trgovanja z mladoletniki. Umrl je v svoji zaporni celici 10. avgusta isto leto. Medicinski inšpektor je smrt razsodil za samomor.