paketi s hrano

Papež Frančišek brezdomcem omogočil brezplačno testiranje na koronavirus v Vatikanu

A.S.
12. 11. 2020, 16.22
Posodobljeno: 12. 11. 2020, 16.43
Deli članek:

Papež Frančišek je v okviru svetovnega dneva revnih brezdomcem iz Rima v Vatikanu omogočil brezplačno testiranje na koronavirus, so sporočili iz Vatikana.

Profimedia
Papež Frančišek

Brise odvzemajo na kliniki ob Trgu svetega Petra, ki jo je papež pred nekaj leti ustanovil za osnovno zdravstveno oskrbo revnih ljudi, vključujoč brezdomce iz okolice Vatikana. 

Nadškof Rino Fisichella je novinarjem povedal, da se dnevno izvaja približno 50 tovrstnih testiranj, pobuda pa se bo nadaljevala. Tisti z negativnim testom dobijo potrdilo o vstopu v zavetišče, tisti s pozitivnim testom pa so napoteni ​​na nadaljnje zdravljenje.

Številni italijanski brezdomci so tujci, ki nimajo družinskega zdravnika in Italijani, ki so zaradi ekonomskih težav postali brezdomci in jih je pogosto sram, da bi se vrnili k svojim družinam, poroča britanska tiskovna agencija Reuters. 

Papež je v zadnjih letih v okviru svetovnega dneva revežev daroval sveto mašo za več tisoč revnih, nato pa je dvorani Pavla VI. v Vatikanu kosilo več kot 1000 brezdomcev. Zaradi koronavirusa so kosilo letos preklicali, revnim družinam pa bo dostavljeno približno 5000 paketov s hrano in 2,5 tone testenin, ki jih je podarilo italijansko živilsko podjetje.

Študentom v manj premožnih obrobjih Rima pa bodo razdelili več kot 350.000 mask.