prestal dve operaciji

FOTO: Plačal 150 dolarjev za bližnje srečanje s črnim panterjem, žival ga je napadla in hudo poškodovala

R.T.
1. 11. 2020, 19.50
Posodobljeno: 1. 11. 2020, 21.15
Deli članek:

50-letni Dwight Turner s Floride je za slikanje in igranje s črnim panterjem odštel 150 dolarjev (128 evrov). Srečanje z divjo živaljo pa ni potekalo po načrtih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Turner je obiskal posestvo Michaela Poggija (54), da bi se tam pobližje srečal s črnim panterjem. Za božanje in slikanje divje živali je odštel 150 dolarjev (18 evrov), kmalu zatem se je edinstvena izkušnja sprevrgla v grozljivko.

Potem ko je Poggi odklenil kletko, je Turner vstopil in sedel na klop, panter pa je začel renčati. Žival je 50-letnika napadla in ga ugriznila v glavo in uho, poroča CNN. 

Turnerja je panter hudo poškodoval, prestal je dva operativna posega.

Združenje za ribe in divje živali (FWC) je o javnost incidentu, do katerega je prišlo 31. avgusta, obvestilo šele sedaj. Poggi pa je preiskovalcem iz FWC priznal, da je ljubiteljem eksotičnih živali na družbenem omrežju nezakonito nudil srečanja s črnim panterjem.

Na svojem profilu na Facebooku je 54-letnik zapisal, da je "rejec redkih eksotičnih ogroženih vrst" in da je "v zadnjih 35 letih rešil na tisoče eksotičnih živali". Po incidentu je bil njegov Facebook profil - Poggijeva hiša živali - deaktiviran.