zdravnica zahtevala, da krsto zaprejo

Med slovesom od črnogorskega metropolita verniki pokojnika poljubljajo in si delijo isto žlico

R.T.
1. 11. 2020, 12.13
Posodobljeno: 1. 11. 2020, 12.29
Deli članek:

Zdravnica Kliničnega centra Črne gore Nevenka Pavličić je zahtevala, da krsto zaprejo.

Zajem zaslonske slike
Kamere so v objektiv ujele, kako ljudje pokojnika poljubljajo.

Novi koronavirus je pred dnevi vzel črnogorskega pravoslavnega škofa, ki je bil eden glavnih voditeljev protivladnih protestov, ki so potekali pred parlamentarnimi volitvami poleti. Metropolit Amfilohije je umrl v bolnišnici, star je bil 82 let.

Pravoslavnega škofa bodo pokopali danes, pred tem pa se je zbrala množica, ki se želi od pokojnega škofa posloviti. Kamere črnogorskih medijev pa so v objektiv ujele, kako ljudje pokojnika poljubljajo, številni v množici pa pri tem ne nosijo mask. Po poročanju hrvaškega portala 24sata so si delili tudi isto žlico. Med njimi naj bi bil tudi črnogorski mandatar vlade Zdravko Krivokapić, ki je obhajilo sprejemal z enako žličko kot množica drugih vernikov.

Reuters
Pravoslavnega škofa bodo pokopali danes, pred tem pa se je zbrala množica, ki se želi od pokojnega škofa posloviti.

Zdravnica kliničnega centra Črne Gore Nevenka Pavličić je že izrazila zaskrbljenost in od pristojnih zahtevala, da zaprejo krsto. Obred je namreč, kot je dejala, velik potencialni vir novih okužb.

Prav tako je izpostavila, da bi morala za vse veljati ista pravila. "Soproga prijateljice so iz kliničnega centra prinesli v plastični vreči. Imela je 15 minut časa, da se je z otrokoma poslovila od moža, ki je bil star 57 let. Njegovi starši ga niso smeli videti, " je pojasnila Pavličićeva.

Reuters
Metropolit Amfilohije je umrl v 83. letu starosti.