Zdravniki optimistični

Trump iz bolnišnice: "Naslednji dnevi bodo prava preizkušnja"

C.E./STA
4. 10. 2020, 07.57
Posodobljeno: 4. 10. 2020, 08.37
Deli članek:

Ameriški predsednik Donald Trump je drugo noč prespal v bolnišnici. Upa, da bo kmalu nazaj.

Reuters
Donald Trump dela tudi v bolnišnici.

Trump je objavil nov video, v katerem razlaga, da se počutiti bolje, zaveda pa se, da bodo "naslednji dnevi prava preizkušnja." Pošalil se je tudi, da gre prvi dami, 50-letni Melanii, bolje kot njemu, ker je "malce mlajša" od njega.

Njegov zdravnik Sean Conley je kasneje sporočil, da se predsednik še ni rešil najhujšega, vendar pa je njegova zdravstvena ekipa previdno optimistična. Razložil je, da se je predsednik sprehajal naokrog v sobi bolnišnice Walter Reed in opravljal svoje delo. Conley v soboto sicer ni hotel povedati, ali so imeli Trumpa od sprejema v bolnišnico kdaj na respiratorju, priznal pa je, da je imel pacient slabost, zamašen nos in kašelj. Vse to naj bi se sedaj že uredilo in Trumpu bi naj šlo na bolje. 

Trump je imel v torek soočenje s predsedniškim kandidatom demokratov Josephom Bidnom in sedaj številni, ki so si soočenje ogledali, razmišljajo, da je Trump že takrat kazal prve simptome covida-19.

Biden se je testiral v petek in test je bil negativen, zato nadaljuje kampanjo. Potem ko je bil od marca praktično v karanteni doma v Delawaru, sedaj Biden hodi okrog. Trump, ki je v času pandemije po krajši prekinitvi nadaljeval množična zborovanja, pa ostaja v karanteni.

Poleg Trumpa se je s koronavirusom okužilo veliko ljudi, ki so bili zadnje tedne okrog njega. Med njimi so kar trije republikanski senatorji, člani odbora za pravosodje, ki bo sredi meseca skušali potrditi Trumpovo kandidatko za vrhovno sodnico Amy Coney Barrett. Okužil se je tudi nekdanji guverner New Jerseyja Chris Christie, ki je Trumpu pomagal, da se pripravi na soočenje z Bidnom.

Ameriški analitiki vse bolj sumijo, da so se vsi okužili prejšnjo soboto na prireditvi pred Belo hišo, kjer je Trump naznanil nominacijo Coney Barrettove, ki je poleti prestala covid-19.