Sarah Abitbol

Trener priznal, da je imel "neprimerne" odnose s 15-letno umetnostno drsalko

G.G.
4. 2. 2020, 20.05
Posodobljeno: 4. 2. 2020, 20.08
Deli članek:

Nekdanja vrhunska francoska umetnostna drsalka Sarah Abitbol je s svojo avtobiografijo povzročila pretres.

Reuters
Sarah Abitbol in Stephane Bernadis sta bila vrhunska umetnostna drsalca.

V knjigi, ki je izšla prejšnji teden, je zapisala, da jo je njen trener Gilles Beyer prvič posilil, ko je štela 15 let. V knjigi z naslovom 'Un si long silence' (Tako dolg molk) je navedla, da jo je trener med letoma 1990 in 1992 večkrat spolno zlorabil.

Beyer je priznal, da je imel "intimne" in "neprimerne" odnose z varovanko, za kar mu je iskreno žal. Danes 44-letna nekdanja umetnostna drsalka opravičila ni sprejela. Zahteva, da za svoja dejanja odgovarja po kazenskem zakoniku, odgovornost pa naj prevzamejo tudi vodilni v fracoski drsalni zvezi, če se izkaže, da so prikrivali zadeve. Tožilstvo je že začelo s preiskavo.

Po objavi knjige so se oglasile še tri nekdanje tekmovalke. Podobne očitke so usmerile zoper Beyerja in še dvema trenerjema. Jean-Roland Racle je očitke zanikal, Michael Lotz pa jih še ni komentiral.

Sarah Abitbol in njene drsalni partner Stephane Bernadis sta bila desetkrat državna prvaka Francije. Osvojila sta sedem zlatih medalj na evropskih prvenstvih, leta 2000 pa sta zmagala tudi na svetovnem prvenstvu.