Malinois

FOTO in VIDEO: Trump predstavil psico, ki je sodelovala pri likvidaciji vodje Islamske države, in z njo "zagrozil" novinarjem

J.P.
26. 11. 2019, 08.52
Posodobljeno: 26. 11. 2019, 13.24
Deli članek:

Ameriški predsednik je včeraj pred Belo hišo svetu pokazal junaško psico, ki je bila ranjena med napadom na glavo Islamske države.

Profimedia
V družbi vodnika, predsednika Donalda Trump, podpredsednika Mikea Pencea in prve dame Melanie Trump

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj skupaj s prvo damo Melanio Trump in podpredsednikom Mikeom Penceom pred Belo hišo v Washingtonu predstavil psico, ki je, kot smo že poročali, odigrala pomembno vlogo pri likvidaciji voditelja teroristične organizacije Islamska država Abu Bakrja al Bagdadija. Psica pasme belgijski ovčar različice malinois je bila med misijo ranjena. "Conan je bila hudo ranjena … Mislili so že, da si ne bo opomogla, a je hitro okrevala in od takrat že sodelovala pri pomembnih operacijah," je povedal Trump in dejal, da gre za zelo trdoživo žival. Prav tako je razblinil vse dvome o njeni domnevni upokojitvi: še bo aktivno služila, saj da je, kar se tiče starosti, na vrhuncu.

Poslana za njim v predor

Trump se je na neki točki med včerajšnjo nenapovedano tiskovno konferenco pošalil, da bo Conan napadla vsakega novinarja, ki bi si drznil postavljati vprašanja. "Napadla bo, če boste le odprli usta. Bodite zelo, zelo previdni," je dejal Trump.

Zaradi bojazni, da bi al Bagdadi lahko nosil samomorilski jopič, naj bi za njim v predor poslali Conan. Niso se motili: kolovodja Islamske države se je razstrelil skupaj s svojimi tremi otroki. Kot je dejal ameriški predsednik, se je predor zaradi eksplozije zrušil. Psica je za svoje zasluge dobila medaljo in plaketo, je še povedal Trump.

Al Bagdadi je 27. oktobra umrl v sirski provinci Idlib.