Nakana

VIDEO: Odstranili so mu masko in lasuljo, majico in nedrček si je slekel sam – zapornik se je prelevil v dekle

J.P.
5. 8. 2019, 09.02
Posodobljeno: 7. 8. 2019, 07.41
Deli članek:

Silikonska maska, lasulja in dekliška oprava paznikov niso prevarali – do izhoda ni prišel.

Zajem zaslonske slike
Clauvinu da Silvi bi verjetno uspelo, če ga ne bi izdala hoja.

Clauvino da Silva je v soboto popoldne skušal pobegniti iz strogo varovanega zapora Bangu v okolici Ria de Janeira.

Izdala ga je hoja

42-letni mamilarski kolovodja si je nadel črn nedrček, vranjo lasuljo, roza majico in oprijete kavbojke. Nataknil si je bele sandale, si nadel še plašč, podobo pa zaokrožil z očali. Pika na i je bila silikonska maska, s pomočjo katere se je, tako je vsaj mislil, prelevil v njegovo hčer. Nakana bi mu bržda uspela, če ne bi povsem pogorel pri hoji.

Pazniki so damo nič kaj damskega gibanja prijeli še pred izhodom iz zapora in jo odvedli v enega od stranskih prostorov. In ga razkrinkali.

Tudi nosečnica

Brazilec, sicer pripadnik kriminalne združbe Red Command, si je v času obiskov oblačila sposodil od hčerke Ane Gabriele, ki je ostala v zaporu, ko je skušal zbežati na prostost. Poleg nje naj bi v zaroti sodelovalo še sedem drugih žensk, med njimi je bila tudi nosečnica. Policisti slednjo sumijo, da je v zapor pretihotapila masko in lasuljo, saj nosečnic po ne preiskujejo.

Da Silva, ki morda odslužiti 73 let in 10 mesecev zaporne kazni, je bil eden od 31 zapornikov, ki so februarja 2013 pobegnili po kanalizaciji pobegnili iz zapora.