Tragedija pri severnih sosedih

FOTO: Po nogometni tekmi z očetovim porschejem v smrt; najstnika sta bila velika prijatelja

R.T.
5. 8. 2019, 08.21
Posodobljeno: 5. 8. 2019, 08.47
Deli članek:

Pri severnih sosedih so ceste vzele novi mladi življenji. V nesreči sta umrla najstnika, stara 17 in 16 let.

FF Wittau
S porschejem starejše izvedbe sta trčila v karavan, ki ga je vozil 47-letni Dunajčan.

Le nekaj dni je minilo od zadnje velike tragedije, pa je na avstrijskih cestah znova ugasnilo mlado življenje. Po črnem petku, ko so v gorečem avtomobilu na avstrijskem Štajerskem umrli trije najstniki, je v soboto zvečer pri Gänserndorfu v Spodnji Avstriji z očetovim porschejem v smrt zapeljal 17-letni fant, s seboj pa je odpeljal še svojega najboljšega prijatelja, starega 16 let. 

Do trčenja dveh avtomobilov je prišlo malo pred 19. uro, v nesreči pa sta se hudo poškodovali še dve osebi. Po navedbah policistov je nesrečo povzročil 17 letnik iz Badna, ki je sedel za volanom očetovega porscheja. Zapeljal naj bi na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v avtomobil 47-letnega Dunajčana. Mladeniča sta bila na mestu mrtva, medtem ko sta hudo poškodovana Dunajčan in njegov 50-letni prijatelj pristala v bolnišnici v Mistelbachu. 

FF Wittau
Najstnika sta bila na mestu mrtva.

Velika prijatelja 

Nesreča se je zgodila takoj po nogometni tekmi v amaterski ligi, v kateri sta sodelovala. Kot danes poroča Kronenzeitung, sta na nogometnem igrišču vedno pustila srce, bila pa sta velika prijatelja. Starejši je nedavno praznoval 17 rojstni dan, si prislužil vozniško dovoljenje in postal voznik začetnik. Fanta sta po tekmi sedla v porscheja, ki mu ga je posodil oče, in se zapeljala v smrt. Zakaj je mladenič izgubil oblast nad vozilom, zaenkrat še ni znano, a je bila nesreča najbrž posledica prevelike hitrosti.