Nasilje nad ženskami

Salvini pozval h kemični kastraciji posiljevalcev

S.R.
28. 3. 2019, 09.28
Deli članek:

Italijanski notranji minister Matteo Salvini se je včeraj prek twitterja srdito odzval na poročanje o posilstvu ameriške najstnice na Siciliji, ki so ga zagrešili trije domačini.

Profimedia
Matteo Salvini

»Brez milosti za posiljevalske črve, ki so posilili turistko. Ječa in kemična kastracija!« je zapisal Salvini. Pred slabima dvema tednoma so v Catanii trije fantje, stari 19 oziroma 20 let, skupinsko posilili 19-letno Američanko, ki je bila pri eni od lokalnih družin tri mesece zaposlena kot varuška. 15. marca zvečer jih je spoznala v enem od lokalov, nato pa so jo pod pretvezo, da bodo odšli v drug lokal, zvabili v avtomobil, odpeljali na odročno lokacijo, jo vsi trije posilili in svoje sprijeno dejanje snemali s telefoni.

Da je bilo vse skupaj še bolj zavrženo, je eden od trojice žrtev naslednji dan kontaktiral prek družabnega omrežja in jo vprašal, če bi se dobili še enkrat. Istega dne je posilstvo prijavila italijanski policiji, nato pa se je vrnila v domovino.

»Vse bolj kaže, da je šlo za 19-letne fante, ki so si želeli zabave, stvari pa so nato ušle izpod nadzora,« je poskušala žogico umiriti odvetnica enega od osumljencev Maria Luisa Ferrari, a bo njena izjava pri vse bolj številnih in glasnih državljanih, ki trdijo, da italijansko pravosodje na področju boja proti nasilju nad ženskami stori mnogo premalo, bržkone naletela na gluha ušesa. Italijansko sodišče je denimo nedavno dva moška oprostilo obtožb posilstva neke ženske, saj naj bi bila ta po obrazložitvi sodnika »preveč možata,« da bi lahko bila spolno privlačna. Precej milostno kazen je prejel tudi moški, ki je umoril svojo soprogo, kot motiv za dejanje pa navedel, da ga je z afero, ki jo je imela z drugim, »ponižala.« Podobnih primerov je še več, italijanska vlada pa se je na ogorčenje javnosti prejšnji teden odzvala s predlogom za strožje kazni v primeru nasilja nad ženskami in otroki.