Mali čudež

Letalo padlo skozi streho v spalnico in 17-letnico spustilo ob steno

G.G./STA
24. 2. 2019, 07.51
Posodobljeno: 24. 2. 2019, 08.07
Deli članek:

Nedaleč od teksaškega Houstona je v soboto padlo na tla tovorno letalo boeing 767 podjetja Amazon, pri čemer so umrle tri osebe na krovu. V zvezni državi Massachusetts se je zrušilo manjše letalo, umrli sta dve osebi. Na Floridi pa je letalo padlo na stanovanjsko hišo.

WFTS
Letalo je treščilo direktno na hišo.

Priče nesreče v Teksasu poročajo, da je tovorno letalo družbe Atlas Air, ki opravlja prevoze za spletno trgovino Amazon, na poti iz Miamija treščilo na tla z nosom navzdol, vzrok nesreče pa je predmet preiskave. Letalo 767 sicer velja za zelo zanesljivo. Na krovu so bili trije člani posadke, ki niso preživeli. 

V Massachusettsu pri letališču Mansfield je na tla treščilo manjše letalo cessna 172 z dvema osebama na krovu, ki so ju našli mrtva. 

Na Floridi bolj nenavadna letalska nesreča. Pilot James Wagner je letel z učencem Timothyjem Sheehyjem. Urila sta se za primer odpovedi motorja. Ni še jasno ali je motor potem res odpovedal, ali pa je prišlo do skoraj tragične napake. Letalo je padlo skozi streho stanovanjske hiše v spalnico 17-letne Carmele Ngalamulume in jo stisnilo ob steno. Njen brat, ki je bil v sosednji spalnici, ji je priskočil na pomoč in jo rešil medtem, ko se je mama tuširala v kopalnici. Trije otroci pa so se na srečo igrali na dovozu pred hišo. Nesreča se je končala le z lažjimi poškodbami za 17-letnico in 33-letnega Sheehyja, pilot Wagner pa je umrl. 

"Zgodil se je mali čudež, lahko bi bilo huje" je dejal šerif okrožja Polk Grady Judd, s čimer je mislil na srečo stanovalcev in otrok pred hišo, ki so preživeli.