all star

Luke Dončića niti med rezervami

J.P./STA
1. 2. 2019, 07.06
Posodobljeno: 1. 2. 2019, 07.08
Deli članek:

Kljub visokemu številu glasov, ki jih je Luka Dončić dobil od navijačev in tudi novinarjev in igralcev, ga trenerji lige NBA v svojem glasovanju niso uvrstili med sedem rezerv za ekipo zahoda tekme vseh zvezd NBA. Ta bo 17. februarja v Charlottu v Severni Karolini.

Profimedia
Luka Dončić

Košarkarski analitiki v ZDA po razkritju rezerv zgodaj zjutraj v petek po srednjeevropskem času že poročajo o največji zavrnitvi letošnjega izbora za All Star, saj je nadarjen slovenski novinec v ligi s svojimi predstavami dokazal, da sodi med najboljše.

Razlog za neuspeh pa je med drugim tudi to, da njegovi ekipi Dallas Mavericks ne gre najbolje. Poleg tega je bil uvrščen med visoke igralce, kjer je na zahodu konkurenca za mesta na tekmi zvezd večja kot med "nižjimi" igralci.

Trenerji lige NBA so za rezervne igralce ekipe zahoda izbrali La Marcusa Aldridgea (San Antonio Spurs), Anthonyja Davisa (New Orleans Pelicans), Nikolo Jokića (Denver Nuggets), Damiana Lillarda (Portland Trail Blazers), Klaya Thompsona (Golden State Warriors), Karla Anthonyja Townsa (Minnesota Timberwolves) in Russella Westbrooka (Oklahoma City Thunder).