Nebo nad Gatwickom

FOTO: Je to par, ki je lastnoročno ohromil letalski promet?

S.R.
22. 12. 2018, 19.02
Posodobljeno: 22. 12. 2018, 19.08
Deli članek:

Britanska policija je v povezavi z droni, ki so v zadnjih dneh ohromili londonsko letališče Gatwick, aretirala v bližini letališča živeči par.

Twitter
Elaine Kirk in Paul Gait.

Policisti so včeraj aretirali 47-letnega Paula Gaita in 54-letno Elaine Kirk iz mesta Crawley, na obrobju katerega se nahaja tudi letališče Gatwick. Policija je par zaslišala, preiskali pa so tudi njuno domovanje. 

Temu, da bi zloglasne drone upravljal Gait, pa ne verjame njegov šef v podjetju Allard Double Glazing, ki pravi, da gre za zanesljivega delavca. John Allard celo trdi, da je bil Gait v času drame na nebu nad Gatwickom v službi. »Poznam tudi Paulovo ženo Elaine in kolikor vem, je droni ali podobni zrakoplovi ne zanimajo,« je dejal in pojasnil, da pa se z droni resda rad igračka Gait. 

Britanska policija je danes sicer sporočila, da so na območju Gatwicka v zvezi z »zločinsko uporabo dronov« v petek prijeli 47-letnega moškega in 54-letno žensko, ki prihajata iz kraja Crawley blizu letališča. Sumijo ju namreč »motenj storitev civilnega letališča z namenom ogrožanja operacij ali oseb.« Na policiji so še dodali, poroča STA, da preiskavo nadaljujejo, javnost pa pozvali k posredovanju morebitnih informacij. Potnike in ljudi, ki živijo blizu letališča, so pozvali k pozornosti in prijavi sumljivih dogodkov.