Obilno sneženje

FOTO in VIDEO: Pri nas »suša,« tam pa so klonili pod dva metra debelo gmoto

S.R.
19. 12. 2018, 11.29
Posodobljeno: 19. 12. 2018, 11.35
Deli članek:

Slovenija bo v tem predbožičnem času z vidika snega kot kaže izvesela, medtem se drugje na Balkanu »veselijo« bele pravljice, ki pa ni tako pravljična. V Romuniji zapadlo tudi več kot dva metra snega.

MeteoplusRO
Samo včeraj naj bi zapadlo dva metra snega.

Južni del Balkana je že konec tedna prejel debelo pošiljko snega, ki ga je na območje odvrgel sredozemski ciklon, in države si še vedno niso opomogle.Medtem ko smo v Sloveniji obsojeni na suhoparen pogled skozi okno, otroci v nekaterih delih Romunije ter Bosne in Hercegovine denimo še tretji dan zapored ne morejo v šolo, saj nekatere zaradi obilnih padavin še vedno niso odprle svojih vrat.V Romuniji so nato včeraj poročali še o več kot dveh metrih novega snega. Prebivalstvo se je hkrati srečevalo s pogostimi izpadi električnega toka. Dramatične snežne razmere so tudi v Srbiji in Grčiji.

Gasilci in pripadniki civilne zaščite v Bosni in Hercegovini tudi danes garajo na terenu, saj jim še vedno ni uspelo odstraniti vseh posledic močnega sneženja, potem ko že zadnja dva dneva čistijo cestišča do številnih naselij. Najhuje so jo odnesli prebivalci hercegovsko-neretvanskega kantona, kjer so bile še včeraj od sveta odrezane številne vasi. Še danes je na terenu več kot 100 delavcev s 40 vozili.