Svoboda mu škodi

Okoreli zločinec priznal umor 26-letne učiteljice Laure

G.G.
19. 12. 2018, 11.17
Posodobljeno: 19. 12. 2018, 11.52
Deli članek:

Španski policisti so hitro razrešili primer umora 26-letne učiteljice Laure Luelmo.

Facebook
Bernardo Montoya

Včeraj so prijeli glavnega osumljenca, 28-letnega Bernarda Montoyo, okorelega zločinca, ki je po skoraj sedemnajstih letih bivanja v zaporu šele v začetku oktobra zakorakal na prostost, a hitro stopil na stara pota. Spet je umoril žensko!

50-letni Montoya se je hitro »vdal«. Nekoliko je ovinkaril, ponujal neverodostojne teorije, danes pa se je naveličal laganja. Priznal je, da umoril Lauro, podrobnosti pa (še) ni izdal.

Obdukcija je pokazala, da je Laura umrla zaradi udarca v glavo. Njeno truplo so v ponedeljek našli v grmičevju pet kilometrov od mesta El Campillo. Bila je na pol slečena, kar nakazuje, da je bila spolno zlorabljena. Policija še čaka na rezultate DNK analize.

SOS DESAPASOS
Laura je bila učiteljica v kraju El Campillo. To je bila njena prva služba.

Laura je izginila prejšnjo sredo, v četrtek so jo začeli iskati. Obdukcija je pokazala, da je umrla v petek ali v soboto. Če to drži, je najverjetneje, da jo je morilec ugrabil in nekaj dni zadrževal kot ujetnico.

Profimedia
Laurino truplo so našli pet kilometrov od kraja El Campillo.

Laura se je v El Campillo preselila v začetku decembra. V tem kraju je namreč dobila službo osnovnošolske učiteljice. Že nekaj dni po vselitvi je svojega partnerja opozorila na »čudaškega« soseda, ki opreza zanjo. Sosed ni bil nihče drug kot Bernardo Montoya, ki je v preteklosti že sedel v zaporu zaradi umora ženske. Leta 1995 je umoril neko upokojenko, ki bi morala na sodišču pričati proti njemu zaradi ropa. Ko je bil leta 2008 na pogojnem odpustu, je v El Campilu z nožem napadel lokalnega frizerja. Spet je šel v ječo za nadaljnjih 18 mesecev. Svobodni zrak mu spet ni dišal. Spodleteli rop ga je kmalu spravil za zapahe in šele oktobra je prišel na prostost, a tudi tokrat ne za dolgo.