Ostrige

V restavraciji naročil školjke, našel biser

R.T.
1. 1. 2019, 09.45
Deli članek:

Načrtoval je le kratko kosilo in zaslužil tisoče dolarjev.

Profimedia
Biser je vreden nekaj tisoč dolarjev.

Rick Antosh iz ameriške zvezne države New Jersey, se je v začetku decembra s prijateljem srečal v majhni restavraciji na centralni železniški postaji v Manhattnu.

Naročil je juho z ocvrtimi ostrigami, ki so tam priljubljena hrana. Med obedovanjem je naenkrat v ustih začutil nekaj nenavadno trdega in stvar izpljunil. "Pogovarjala sva se, ko sem naenkrat nekaj začutil. Nisem ugriznil, sem pa zaznal, da je nekaj nenavadnega. najprej sem mislil, da mi je odpadla plomba," je za televizijo CBS dejal Antosh.

Profimedia
Rick Antosh si ni predstavljal, da bo na kosilu "zadel jackpot".

Najprej je bil zmeden. V roki mu je namreč ležal bel kamen s sivo piko na sredini. Mislil je, da je zob, ali pa del kakšnega kuharskega orodja. Zato je poklical natakarja, ta pa kuharja. In ko je kuhar zagledal belo kroglico, je zaprepaden obstal. V 28 letih kariere je namreč šele drugič bil priča prizoru, da je gost v ostrigi našel več tisoč dolarjev vreden biser.

Profimedia
Najprej je mislil, da je zagrizel v zob.

A Antosh bisera ne bo prodal, je povedal novinarjem. Zdi se mu namreč, da je to talisman za njegovo srečo in bo kot simbol sreče tudi ostal pri njemu. Je pa srečnež dejal, da bo sedaj bolj pogosto jedel ostrige.