Rakun

FOTO: Nočni obisk zveri ga je spravil na urgenco

R.T.
7. 11. 2018, 12.46
Posodobljeno: 7. 11. 2018, 12.49
Deli članek:

Pol četrta jutranja ura je najslabši čas za nenapovedane obiske.

Facebook
Napadel ga je rakun.

Na hišo Edwarda Barousseja v mestu Lafayette v ameriški zvezni državi Lousiana, je v nedeljo ob pol štirih zjutraj vdrl nenapovedan gost.

"Zbudil me je čuden zvok na podstrešju, neposredno nad mano," je za lokalni radio povedal Barousse. "Preden sem lahko ugotovil, za kaj gre, sta name padla tako kos stropa kot ogromna žival. Skočil sem iz postelje in prižgal luč. Tam je bil ogromen rakun, velik kot pes."

Barousse je v tistem opazil, da je poškodovan, iz glave mu je namreč kapljala kri. A ni imel časa, da bi oskrbel svoje rane. Rakun se je namreč prestrašil še bolj kot on, zato je v paniki hotel zbežati iz hiše, ob tem pa je razbil vse, kar mu je prišlo na pot.

Facebook
Napadel ga je rakun.

"Oblekel sem se v debela oblačila, si nadel usnjene delavske rokavice in začel z dolgotrajnim procesom zapiranja vrat, da sem mu omejil prostor. Po približno 15 minutah izmikanja, zapiranja in odpiranja vrat, je rakun pobegnil skozi odprta vhodna vrata," se dogodka spominja Edward.

Njegove poškodbe niso bile smrtne, so pa bile dovolj hude, da je na urgenci dobil nekaj šivov. V ravsu z rakunom je poleg dobljenih prask namreč izgubil delček ušesa.

Facebook
Napadel ga je rakun.

A na urgenci se njegova nedeljska kalvarija ni končala. Ko je prišel domov je namreč ugotovil, da je celo noč hudo deževalo, zato je bila njegova spalnica popolnoma premočena - rakun je namreč v strehi pustil veliko luknjo, skozi katero je dež curil vso noč, ko je Barousse čakal na urgenci.

K sreči so mu na pomoč priskočili sosedje, zato je luknjo hitro zakrpal, spalnico pa uspel posušiti in renovirati.