Nekdanji atlet

Usain Bolt je obupal, ponudili so mu premalo

J.P.
2. 11. 2018, 09.21
Posodobljeno: 2. 11. 2018, 09.38
Deli članek:

Po osmih tednih je njegova avstralska zgodba prišla h koncu.

Profimedia
Nekdanji atlet je zaključil svojo pot pri avstralskem nogometnem klubu Central Coast Mariners.

Usain Bolt (32) je vrgel puško v koruzo, potem kot naj bi mu po preizkušnji pri avstralskem nogometnem klubu Central Coast Mariners ponudili 150.000 avstralskih dolarjev (približno 93.000 evrov). To je le delček od zneska, ki si ga je zaželel. Menda naj bi zvezdnikovi predstavniki iskali pogodbo, ki bi Boltu zagotovila vsaj tri milijone avstralskih dolarjev na leto (skoraj 1,9 milijona evrov). 

Pogodba mu ni jamčila, da bo v avstralski A-ligi dejansko odigral kakšno tekmo. 

Iskali finančnega partnerja

Jamajčanovi zastopniki in klub so vneto iskali finančnega partnerja, ki bi Boltu lahko zagotovil višji znesek, a na koncu ugotovili, da jim to v doglednem času ne bo uspelo. V iskanje sredstev se je vključila tudi avstralska nogometna zveza.

Bolt se je v izjavi, ki jo je klub v svet poslal danes, zahvalil lastnikom kluba, upravi, osebju, igralcem in navijačem ter jim zaželel uspešno sezono, ki je pred njimi. V klubu je preživel osem tednov.

Osemkratni olimpijski prvak od lani skuša uresničiti svoje nogometne sanje. Številni ocenjujejo, da gre za marketing, njegovi zagovorniki pa so prepričani, da bi zaradi svoje hitrosti lahko bil izvrsten nogometaš.