Padavine prinesle tudi sneg

VIDEO in FOTO: Močan veter, visoki valovi, meter snega in smrtne žrtve

T.L.
28. 10. 2018, 14.03
Posodobljeno: 28. 10. 2018, 15.40
Deli članek:

Neugodno vreme z močnimi vetrovi in padavinami je že pustošilo po sosednji Italiji.

Twitter
Prelaz Stelivo.

Medtem ko slovenski vremenoslovci za našo državo izdajajo obvestila o vremenskih nevšečnostih v naslednjih dneh, pa je težavno vreme ponoči že povzročalo težave pri naših sosedih Italijanih. Močan veter, poplave, visoki valovi in sneg - vse to se je nad Italijo zgrnilo v od včerajšnjega dne. Sicer pa o snegu poročajo tudi iz Švice in Nemčije, vremenoslovci pa so za ta konec tedna napovedali, da bo v gorskem alpskem svetu v teh državah zapadlo do meter snega. In prav so imeli. 

Na meji s Švico, sloviti prelaz Stelvio (2757 metrov nadmorske višine), je že zapadel sneg, na prelazu so namerilih 1 meter snega.

Presunljiv posnetek uničenja, ki sta ga prinesla močan veter in visoki valovi, prihaja iz "Napoleonovega otoka" Elba.

Obilne padavine so za Italijo napovedane še za nadaljenjih 36 ur. STA poroča, da jug Italije je ponoči zajelo hudo neurje, v katerem se je sprožilo več zemeljskih plazov. V enem od njih so v bližini kalabrijskega mesta Crotone umrli štirje delavci, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Delavci, stari od 45 do 59 let, so izvajali nujna gradbena dela, ko se je pod njimi udrl teren in zasul jih je blatni plaz. Štirje sodelavci in gasilci, ki so prihiteli na pomoč, jim niso mogli pomagati.