Zloraba moči?

Clintonova prepričana, da Billu zaradi Monice Lewinsky ni bilo treba odstopiti

J.P.
15. 10. 2018, 08.38
Posodobljeno: 15. 10. 2018, 08.46
Deli članek:

Ona je že bila odrasla, ni šlo za zlorabo moči.

Profimedia
Hillary Clinton je prepričana, da se njen mož ne more primerjati z Donaldom Trumpom.

Hillary Clinton je v intervjuju za CBS Sunday dejala, da je njen mož po škandalu z Monico Lewinsky ravnal prav – Bill Clinton takrat namreč ni odstopil.

Ni šlo za zlorabo moči

Afera je izbruhnila leta 1998, ko je takrat zdaj že nekdanja pripravnica v Beli hiši – štela je 22 let – razkrila, da je imela intimne stike s tedanjim predsednikom Združenih držav Amerike. Clintonova je dvakrat zanikala, da bi šlo za zlorabo moči in dodala, da je bila pripravnica takrat že odrasla oseba. Se je pa v zvezi s tem dotaknila tudi trenutnega ameriškega predsednika Donalda Trumpa: "Kje je preiskava trenutnega predsednika, zoper katerega so bile vložene številne obtožbe, ki jih zavrača, zanika in se jim posmehuje?"

Ni primerjave

Clintonova, ki se je na zadnjih predsedniških volitvah potegovala za predsedniški stolček, je že v preteklosti zavrnila vsakršne primerjave med primerom njenega moža in tistim Donalda Trumpa. Tudi vrhovni sodnik Združenih držav Amerike Brett Kavanaugh v tem pogledu ni primerljiv z njenim možem, ampak ga meče v isti koš s Trumpom.

Zakonca Clinton se odpravljata na govorno turnejo, na kateri bosta govorila tudi o tej temi.