Šok iz hladilnika

»Mrtva« ženska na smrt prestrašila zaposlenega v mrtvašnici

R.T.
3. 7. 2018, 12.18
Posodobljeno: 3. 7. 2018, 12.23
Deli članek:

Žensko, ki po prometni nesreči ni kazala znakov življenja, so razglasili za mrtvo in jo predali mrliški službi, nato pa šok.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Neimenovana ženska, ki je po smrtonosni prometni nesreči v južnoafriškem mestu Carletonville pristala v mrtvašnici, je le nekaj ur pozneje na smrt prestrašila enega od zaposlenih, ki je pokukal v njeno hladilno komoro. Ponesrečenka je še vedno dihala, poroča britanski BBC. 

V nesreči, ki se je pripetila 24. junija, je iz vozila vrglo vse potnike, poleg takrat mrtve, a zdaj že žive ženske, pa sta življenje izgubili še dve osebi. Njene vitalne znake so domnevno najprej preverili reševalci, ki so prvi prispeli na prizorišče, nato pa še zdravstveno osebje v reševalnem vozilu, pri čemer naj bi uporabili celo elektronske pripomočke. Vsi po vrsti so ugotovili, da ženska ne kaže znakov življenja, zato je njeno »truplo« romalo naravnost v mrtvašnico.

Kdo je kriv?

»Poškodbe, zlasti na njeni glavi, so bile tako hude, da je bilo nemogoče določiti njeno starost ali že samo višino,« je povedal vodja operative Gerrit Bradnick. S tem se je želel ubraniti obtožb vira iz mrtvašnice, ki je za napako okrivil reševalce. »Reševalci so usposobljeni za to, da ugotovijo, ali je nekdo mrtev, ne pa mi. Nepredstavljivo je, da odpreš hladilnik in ugotoviš, da je nekdo še vedno živ. Si lahko predstavljate, da bi začeli z obdukcijo in jo s tem ubili?« se je vprašal anonimni vir iz skladišča smrti. 

Nesrečno, a zdaj vendarle živo žensko so nemudoma premestili v bolnišnico, kjer še danes okreva. Pristojni organi pa so začeli neodvisno preiskavo incidenta, za katerega krivdo zavračajo vse vpletene službe. Družina žrtve seveda zahteva odgovore.