nezakonito

V lokalu so na "črno" kockali

G.G.
3. 7. 2018, 10.10
Posodobljeno: 3. 7. 2018, 10.16
Deli članek:

Dacarji so se tokrat borili proti nezakonitim organizatorjem iger na srečo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Inšpektorji Finančne uprave RS (Furs) so združili moči s soboškimi kriminalisti in policisti. Skupaj so preverili, kaj se dogaja na območju občine Moravske Toplice in v posebnem prostoru gostinskega lokala odkrili nameščene igralne naprave. Še so brskali in našli ter zasegli večjo količino denarja, ki je plod nedovoljenega prirejanja iger na srečo.

Inšpektorji so zaznali tudi prepletanja z »drugimi oblikami nedovoljenega prirejanja iger na srečo, kot je sprejemanje vplačil – stav na razne športne in druge dogodke ter celo nameščanje športnih in drugih rezultatov.« V konkretnem primeru nedovoljenega prirejanja iger na srečo se bodo v nadalje preiskovali tudi morebitni znaki kaznivega dejanja.

Za kršitve na tem področju so zagrožene visoke kazni tako za gospodarske družbe kot posameznike. Tako se na primer  z globo od 30.000 do 250.000 evrov kaznuje za prekršek pravna oseba, če brez dovoljenja oziroma koncesije pristojnega organa priredi igro na srečo. Za samostojnega podjetnika posameznika ali posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost je za tovrstne kršitve zagrožena globa od 30.000 do 150.000 evrov. Denarne kazni so zagrožene tudi za odgovorne osebe in sicer v višini od 5000 do 10.000 evrov. Za posameznike, ki prirejajo igro na srečo brez dovoljenja oziroma koncesije pristojnega organa je zagrožena kazen v višini od 1500 do 5000 evrov