užival v hitrosti

VIDEO: Njegov brat je sporočil žalostno novico: to je bil njegova zadnja vožnja

G.G.
7. 5. 2018, 08.50
Posodobljeno: 7. 5. 2018, 08.50
Deli članek:

Francoz Francois Gissy je tvegal. S svojim posebej pripravljenim »raketnim« triciklom je postavljal hitrostne rekorde.

Profimedia
Francois Gissy
Leta 2014 je Gissy na svojem posebej pripravljenem kolesu četrt milje (400 metrov) prevozil v manj kot sedmih sekundah, s čimer je izboljšal svetovni rekord, ki so ga dosegli s ferrarijem F430. 4,8 sekunde po štartu je Gissy dosegel najvišjo hitrost 333 kilometrov na uro.

V soboto je na zaprtem starem letališču v Munchousu testiral nov tricikel z raketnim motorjem. Pri hitrosti okoli 300 kilometrov na uro je šlo nekaj narobe. Izgubil je nadzor nad vozilom in se smrtno ponesrečil.

»Tveganje je bilo ogromno, ampak takšno je bilo njegovo življenje,« je na facebooku zapisal njegov brat Bernard in dodal, da je 35-letni Francois v zadnjih desetih letih ves svoj prosti čas in denar posvetil razvoju »raketnih« koles in triciklov, s katerim bi dosegal in presegal hitrostne rekorde. Na zadnji vožnji naj bi dosegel hitrost med 200 in 300 kilometri na uro, pri 299 kilometrih na uro je prišlo do nesreče. Bernard je zapisal, da bi bil njegov brat zadovoljen s testom in da bi si želel, da se objavi spodnji posnetek.