Čudežni deček

FOTO in VIDEO: 13-letnik osupnil zdravnike in vstal od mrtvih

S.R.
7. 5. 2018, 08.52
Posodobljeno: 7. 5. 2018, 10.17
Deli članek:

Ko je nad 13-letnim Trentonom obupala medicina, se je proti vsem pričakovanjem iz nezavesti zbudil kmalu po tem, ko so njegovi starši podpisali soglasje za darovanje organov.

Facebook/Jennifer Reindl
13-letnik se je vrnil med žive.

13-letni Trenton McKinley iz mesta Mobile v ameriški zvezni državi Alabama je osupnil zdravnike in predvsem vzradostil svoje starše. Kmalu po tem, ko je mati podpisala soglasje za darovanje njegovih organov, se je namreč prebudil iz nezavesti.

Trenton je pred dvema mesecema s hudimi možganskimi poškodbami pristal v bolnišnici. Sedel je na avtomobilski prikolici, ko se je ta nenadoma prevrnila. Sledil je trd padec na beton, rob prikolice pa je pristal na njegovi glavi. »Potem se ničesar več ne spominjam,« je povedal za medijsko hišo Fox 10. V nesreči je utrpel težji zlom lobanje, zdravniki pa so staršema pojasnili, da njun sin »nikoli več ne bo normalen.«

»Vse kar sem videla, so bila nosila, izpod rjuhe pa so molele njegove noge. Mrtev je bil celih 15 minut,« je pojasnila mati Jennifer Reindl, ki so ji zdravniki dejali, da bo zaradi pomanjkanja kisika v možganih pristal v trajnem vegetativnem stanju, vse to, če mu sploh uspe preživeti. V dnevih po nesreči je še komajda dihal, mati pa se je na koncu odločila, da podpiše soglasje za darovanje njegovih organov, s čimer bi Trenton pomagal kar petim otrokom, potrebnih presaditve.

»Nepravično je bilo, da smo ga umetno ohranjali pri življenju, saj je to samo še bolj poškodovalo njegove organe,« je dejala mati, ki pa se takrat ni zavedala, da jo za vogalom čaka čudež. Le dan pred tem, ko naj bi ga zdravniki odklopili od aparatov, so njegovi možgani začeli kazati znake aktivnosti, sam pa se je začel premikati. Trenton je kmalu začel dihati brez pomoči respiratorja, konec marca pa se je prebudil in brez težav tudi spregovoril. Zdaj ga čaka dolgo okrevanje, saj se sooča s hudimi nevropatskimi bolečinami in dnevnimi epileptičnimi napadi. Prestal je že tri operacije možganov, na vrsti pa je nov poseg, s katerim mu bodo obnovili manjkajoči del lobanje.