Od Reke do Zagreba

Reški križenosec trpi, breme prevzemajo mimoidoči

G.G.
4. 4. 2018, 11.33
Posodobljeno: 4. 4. 2018, 11.34
Deli članek:

Hrvat Saša Pavlić si je v boju za brezplačno oskrbo hudo bolnih otrok zadal zahtevno nalogo. Od Reke do Zagreba nosi okrog 40 kilogramov težak lesen križ.

Saša Pavlić / Twitter
Mož, ki je Saši priskočil na pomoč pri nošenju križa.

Saša Pavlić / Twitter
Saša Pavlić z nošenjem križa upa, da bo med odgovornimi prebudil občutek za smiselno porabo proračunskega denarja.

Žulji so ga začeli pestiti v ponedeljek. Nekako je še šlo, nek dobronamerni občan je za nekaj minut prijel za križ in ga nesel, medtem ko so Pavliću za silo oskrbeli stopalo.

Včeraj pa je njegovo načeto stopalo pod drobnogled vzel nek fizioterapevt in mu dejal, da kaj drugega razen hlajenja z ledom in počitka ne pride v poštev. Spet pa so se našli »pomočniki« in si breme oprtali na hrbet, tako da križev pot še poteka. Premagati mora še približno tretjino poti.

Pisali smo že, da je Pavlića razbesnela novica v hrvaških časnikih o hudo bolnih otrocih, za katere ministrstvo za zdravje ne nameni denarja. Na naslednji strani pa je naletel na članek o tem, kako država namenja velike proračunske zneske za nakup starih izraelskih vojaških letal. Hitro je stopil v akcijo. Na hrbet si je naložil velik lesen križ, nanj pa pritrdil napisa "Sklad za zdravila - 27.338 kun" in "Sklad za vojaška letala - tri milijarde kun". S tem želi javnost opozoril na omenjeni problem, obenem pa k spremembi poziva tudi politiko.