Črn madež

Sramota Elona Muska: oče razkril, da je pastorkin sin v resnici njegov

J.P.
26. 3. 2018, 09.35
Posodobljeno: 26. 3. 2018, 09.45
Deli članek:

Zdaj je znano, zakaj so razmere v družini Musk takšne, kot so.

Profimedia
Elon Musk je očeta označil za »zlobnega« in »grozno človeško bitje«.

72-letnika obtožujejo, da je družni nakopal sramoto. Najglasnejša je njegova bivša žena in mama Jane Bezuidenhout, ki je od bogatega poslovneža mlajša 42 let.

Errol Musk je razkril, da je bil njegov šesti otrok Elliot Rush spočet v trenutku sibškosti, potem ko je Jano njen fant vrgel ven. »Nočem reči, da se je zgodila napaka, ker noben otrok noče slišati, da je bil napaka,« je dejal Južnoafričan. »Zgodilo se je enega večera, ko je Jana prespala pri meni, potem ko jo je iz hiše vrgel fant. Morate razumeti, da sem bil 20 let samski in da sem moški, ki dela napake.« Razkril je še, da Jana in njun sin živita v Langebaanu na isti posesti kot on, a da nista v zvezi.

Profimedia
Elonova mama Maye Musk

Elon nad očetom ni navdušen

Zdaj je jasno, kaj je bil povod za spor, ki je ohromil eno najpremožnejših družin na svetu. Ustanovitelj podjetij Tesla in SpaceX Elon Musk je očeta označil za »zlobnega« in »grozno človeško bitje« – po njegovih besedah naj bi oče zagrešil skoraj vsako možno grozodejstvo. Errolova bivša žena Heidi-Mari Musk pa je zanj dejala, da je »slab človek«, ki je za družino »uničil vse«.

Njen drugi mož

Heide, njegova druga žena, je bila vdova s tremi mladimi otroki, ko ga je spoznal. Njen mož je umrl v prometni nesreči, Errol pa ji je pomagal vzgojiti Jocka, Jano in Harryja. Errol je že imel tri otroke iz svojega prvega zakona z Mayo Haldman – Elona, Kimbala in Tosco. Errolu in Heide sta se pozneje rodili še Alexanda in Asha.

Errola so Heidine nedavne besede osuple. Kot je dejal, ga še vedno vsak mesec prosi, naj jo vzame nazaj.