Pred zublji skakali skozi okno

FOTO in VIDEO: V sibirskem peklu umrlo najmanj 64 ljudi, med njimi veliko otrok

S.R.
26. 3. 2018, 07.21
Posodobljeno: 26. 3. 2018, 12.00
Deli članek:

V požaru, ki je včeraj izbruhnil v nakupovalnem središču v sibirskem rudarskem mestu Kemerovo, je umrlo najmanj 64 ljudi. Po poročanju ruskih medijev je v zgradbi danes znova zagorelo.

Profimedia
V zgradbi je znova zagorelo.

Pristojne oblasti domnevajo, da je požar izbruhnil v predelu nakupovalnega središča, kjer sta kinematograf in igrišče za otroke. Požar naj bi se razširil na skupno več kot tisoč kvadratnih metrov, večina žrtev pa naj bi se v času požara nahajala v kinodvoranah.

Kot poroča britanski BBC, je v požaru umrlo najmanj 64 ljudi, pri čemer se oblasti bojijo, da je med njimi kar 41 otrok. Potrdili so, da so našli že vsaj devet trupel otrok, pogrešajo sicer še 10 oseb. Ker se je porušil strop v dveh kinodvoranah, domnevajo, da so številni pokopani pod ruševinami. Poškodovanih je bilo okoli 40 oseb, a se jih v bolnišnici zdravi enajst. Trpijo predvsem zaradi posledic vdihovanja dima. V najbolj resnem stanju je nek 11-letnik, ki je v požaru izgubil starša ter brate in sestre, je povedala ministrica za zdravje Veronika Skvorcova, poroča STA.

Videoposnetki kažejo na naravnost grozljivo dogajanje, saj so se številni pred ognjenimi zublji poskušali rešiti s skokom skozi okno. V gašenju požara je sicer sodelovalo približno 660 oseb, njegov vzrok pa zaenkrat še ni znan. Pristojni organi so že začeli preiskavo incidenta. Medtem je v nakupovalnem središču danes znova zagorelo, iz zgradbe pa se vije gost dim.

Rudarsko mesto Kemerovo leži približno 3600 kilometrov vzhodno od Moskve.