V Siriji

V turški operaciji ubitih 11 vojakov

J.P./STA
11. 2. 2018, 11.10
Posodobljeno: 11. 2. 2018, 11.11
Deli članek:

V turški operaciji proti Kurdom v sirski regiji Afrin je bilo v soboto v več napadih ubitih skupno 11 turških vojakov, kar je največ v enem dnevu v tej operaciji. V spopadih s sirskimi režimskimi silami je bilo v severozahodni provinci Idlib medtem ubitih 32 skrajnežev Islamske države (IS).

Reuters
Sestrelitev helikopterja je takoj ostro obsodil tudi turški predsednik Recep Tayyip Erdogan,

Turški premier Binali Yildirim je v izjavi, ki so jo predvajale televizijske postaje, v soboto potrdil sestrelitev turškega helikopterja v Afrinu, pri čemer sta umrla oba člana posadke, in smrt še devetih vojakov v ločenih napadih. Ranjenih je bilo 11 vojakov.

Sestrelitev helikopterja je takoj ostro obsodil tudi turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, ki je odgovornim zagrozil, da bodo za to plačali visoko ceno.

Vodja Sirskega observatorija za človekove pravice Rami Abdel Rahman pa je sporočil, da so režimske sile v sobotnih spopadih v v provinci Idlib ubile 32 skrajnežev.

Napadi na provinco Idlib, ki je v rokah sirskih upornikov, so se okrepili, potem ko je bilo na tem območju sestreljeno rusko vojaško letalo, pri tem pa je umrl pilot.