Porazno

"Vaški" klub osramotil “galaktični” Real

G.G.
25. 1. 2018, 08.28
Posodobljeno: 25. 1. 2018, 08.33
Deli članek:

Trener Real Madrida Zinedine Zidane je v veliki težavah. V prvenstvu je Real šele na četrtem mestu, včeraj zvečera pa ga je iz pokala izločil Leganes.

Profimedia
45-letni Zidane je v težavah.

Na prvi tekmi na obrobju Madrida so varovanci legendarnega Francoza zmagali z 1:0 in si zagotovili dovolj ugodno izhodišče pred tekmo na domači zelenici. Včeraj pa je sledilo presenečenje. Na Santiagu Bernabeu so gostje povedli že v 31. minuti z zadetkom Erasa, na začetku drugega polčasa je izenačil Benzema, končni rezultat pa je postavil Gabriel. Leganes je zaradi gola več v gosteh napredoval v polfinale španskega pokala.

Saj gre le za domače pokalno tekmovanje, bodo rekli nekateri, že res, če bi šlo v ligaškem tekmovanju vse po načrtih. A ne gre. Real je šele na četrtem mestu, za večnim tekmecem iz Barcelone zaostaja že 19 točk (imajo sicer tekmo manj), kar je praktično nemogoče nadoknaditi do konca sezone.

Najostrejši kritiki Zidana že naganjajo s klopi “kraljevskega” kluba, usodo francoskega trenerja z alžirskimi koreninami pa bi lahko zapečatila tekma osmine finala lige prvakov. Tam pa jih čaka trenutno verjetno najbolj neugoden nasprotnik, izjemno močni Paris Saint-Germain.