Zdrahe

Jaredova zvezda v zatonu - pa bosta z Ivanko res morala iz Bele hiše?

J.P.
26. 11. 2017, 15.09
Posodobljeno: 26. 11. 2017, 15.12
Deli članek:

Le malokdo si je v prvih dneh Trumpove vladavine upal vtikati v Ivankinega moža.

Reuters
Ivanka Trump in njen mož Jared Kushner ter Donald Trump

Kakšno vlogo sploh ima njegov urad za ameriške inovacije? Vprašanje je v prvih dneh predsednikovanja Donalda Trumpa ostalo neizrečeno – Jared Kushner je s svojim uradom počel, kar ga je bila volja: med drugim se je ukvarjal z zastarelo tehnološko opremo ameriške vlade ter mirom na Bližnjem vzhodu. Kakorkoli že, 10 mesecev pozneje te svobode ne uživa več.

Njegova vloga naj bi se spremenila

Kushner se je v zadnjem času umaknil v ozadje, čeprav je veljal za enega glavnih predsednikovih svetovalcev. Tuji mediji poročajo tudi, da se je v tem času njegova vloga spremenila. Menda še vedno dela na miru med Izraelom in Palestino, vendar pa Trumpu menda ne šepeta več v uho.

Novi šef kabineta Bele hiše John F. Kelly je dokazal, da je bolj strog od svojega predhodnika. Kushnerju je dal vedeti, da tudi zanj velja hierarhična lestvica. Govori se celo, da naj bi Kelly premišljeval, če morda ni nastopil čas da Kushner in njegova žena  Ivanka Trump do konca leta izpraznita svoje prostore v zahodnem krilu.

Dokazal svojo vrednost

Kelly je sicer to pred dnevi zanikal. »Nisem razmišljal, da bi se znebil Jareda in Ivanke,« je dejal Kelly. Dejal je tudi, da je urad za ameriške inovacije, ki mu načeluje Kushner, dokazal, da ni kar tako, saj da je sodeloval pri ocenjevanju škode, ki jo je v Portoriku naredil orkan.

Da mu očitno niso šteti dnevi, je potrdil tudi Trump, ki je dejal, da se še vedno zanaša nanj.