Bojazen pred izročitvijo

Ivica Todorić se je predal

R.T.
7. 11. 2017, 13.03
Posodobljeno: 7. 11. 2017, 14.25
Deli članek:

Prvi mož Agrokorja Ivica Todorić se je nekaj po 9. uri predal londonski policiji. Na policijsko postajo Charing Cross v središču Londona je prišel v spremstvu britanskih odvetnikov.

... in v prostočasni , manj urejeni izdaji.

Ko bi Todorića, za katerim je razpisana mednarodna tiralica zaradi korupcije, goljufije in ponarejanja dokumentov, dobila v roke britanska policija, bi njegovi odvetniki nemudoma začeli s postopkom zaščite pred izročitvijo, so še pred uradno potrditvijo ugibali na televiziji N1, ki je prva postregla s podatkom o predaji. Todorićeva močna odvetniška ekipa naj bi zaigrala na karto političnega pregona, nepoštenega sojenja, ki da ga čaka na Hrvaškem.

Okoli 13. ure je bila o Todorićevi predaji obveščena tudi hrvaška policija.

66-letnega Todorića, za katerim je Hrvaška pred kratkim objavila mednarodno tiralico in evropski priporni nalog, so iskali zaradi suma korupcije, goljufije in ponarejanja dokumentov.

Hrvaško tožilstvo ga želi zaslišati v primeru Agrokor, v katerem ga je skupaj z njegovima sinovoma in 12 nekdanjimi člani uprave koncerna in zagrebške podružnice revizorske hiše Baker Tilli osumilo, da so iz blagajne danes močno zadolženega Agrokorja na zasebne račune nakazali najmanj 130 milijonov evrov.