"Ženska v vijoličnem"

Maddie iščejo v naši "soseščini"! Na tapeti je ta balkanska država

J.P.
7. 11. 2017, 08.47
Posodobljeno: 7. 11. 2017, 08.58
Deli članek:

Lov na »žensko v vijoličnem« jih je pripeljal v Bolgarijo.

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz izginila 3. maja leta 2007.

Breme pričakovanj počiva na njihovih plečih; k sreči imajo »žensko v vijoličnem«, ki je, kot kaže, edini razlog, da preiskava ostaja pri življenju.

Ob približno osmi uri zvečer tistega usodnega dne, 3. maja 2007, je Jenny Murat, v portugalsko Praio da Luz izseljena Britanka, opazila žensko v vijolični opravi, ki je z ulice strmela v apartmajski kompleks, priljubljen pri družinah z Otoka. V njem so bivali tudi McCannovi. Dve ure pozneje o takrat triletni Madeleine McCann ni bilo več ne duha ne sluha.

Profimedia
V teh 10 letih je bilo prijavljenih 9.000 domnevnih videnj.

Bil naj bi pedofil

Za povečano zanimanje preiskovalcev naj bi bila zaslužna tudi temna preteklost njenega partnerja.

Preiskovalci domnevajo, da je osumljenka Bolgarka, ki je v času dekličinega izginotja na kraju zločina živela z zdaj domnevno že pokojnim partnerjem, ki naj bi bil bodisi nemškega bodisi vzhodnoevropskega porekla. Zato se na vse pretege trudijo, da bi jo izsledili, saj bi lahko imela za primer neprecenljive informacije.

Britanski mediji pa poročajo, da naj bi njen pokojni partner bil pedofil in da sta po dekličinem izgonitju hitro pobrala šila in kopita.

Maratonska preiskava je vstopila v šesto leto pod okriljem Scotland Yarda. Financiranje ima še do meseca marca. Takrat bodo skupni stroški pod črto znašali skoraj 13,5 milijonov evrov.